clanak False

Predstava "Nasilje"

19.04.2017.

U sklopu provedbe mjera Zagrebačke strategije jedinstvene politike za zaštitu od nasilja u obitelji u razdoblju od 2008. do 2010. u Dječjem kazalištu Dubrava, Cerska 1, dana 12. listopada 2010. s početkom u 19,30 sati održana je PREMIJERA EDUKATIVNE KAZALIŠNE PREDSTAVE „NASILJE”.

Naime, Zagrebačka strategija sadrži 13 provedbenih mjera među kojima se prva mjera odnosi na uklanjanje tradicionalnih stereotipa o nasilju u obitelji kroz organiziranje preventivnih radionica i informiranje osnovnoškolske i srednjoškolske mladeži u cilju prepoznavanja nasilničkih oblika ponašanja, kako bi djeca i mladi prepoznali obiteljsko nasilje i prema njemu izgradili odgovarajući stav.

U navedenu svrhu Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Povjerenstvo za zaštitu od nasilja u obitelji inicirali su projekt prevencije nasilja u obitelji kroz edukativnu kazališnu predstavu “NASILJE”. 

Predstava, koja žestokim tempom razotkriva različite situacije nasilja u svakodnevnom životu i educira djecu o jednom od najvećih problema današnjice,
izrađena je u sklopu THE/ARTO projekta (prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u RH) Udruge Riječi/Prave/Predstave, pod umjetničkim vodstvom glumca Zijaha Sokolovića. 

Prikazivanje predstave organizirano je u suradnji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te Narodnog sveučilišta Dubrava – Dječjeg kazališta Dubrava.

Na premijeri su prisustvovali predstavnici Gradske skupštine Grada Zagreba, Gradske uprave Grada Zagreba, ustanova i institucija s područja socijalne skrbi, obrazovanja, policije i pravosuđa, nevladinih organizacija koje se bave suzbijanjem nasilja u obitelji te učenici XII. gimnazije.