clanak False

Započeo Europski tjedan mobilnosti 2022.

16.09.2022.

Europski tjedan mobilnosti 2022.

Potpisivanjem Povelje o pristupanju Europskom tjednu mobilnosti 2022. i predstavljanjem programa aktivnosti, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić  označili su jutros, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, početak niza događanja, koja će se do 22. rujna, pod motom „Kombiniraj i kreći se!“ odvijati u sklopu ovogodišnjeg ETM-a.

Zamjenik Korlaet rekao je kako je ETM  vrlo važna manifestacija za grad Zagreb, istaknuvši da Gradska uprava nastoji napraviti odmak od autocentričnog grada, stimulirajući druge oblike prijevoza i prometa. „Prijevoz tramvajem, autobusom, biciklom, romobilom i pješačenje želimo bolje povezati kako bi grad postao dostupniji, otvoreniji, čišći i zeleniji“, kazao je zamjenik.

Pročelnica Galić zahvalila je svim gradskim uredima, udrugama, institucijama, akademskoj zajednici i vijećima gradskih četvrti koji su pridonjeli u organizaciji 120 aktivnosti koje će se odvijati na ovogodišnjem ETM-u.

Europski tjedan mobilnosti je vodeća kampanja Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti, a održava se svake godine od 16. do 22. rujna i promiče promjene u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, održivih i inteligentnih prometnih rješenja, sve s ciljem smanjenja onečišćenja zraka i ukupnog poboljšanja kvalitete života građana.

Ovogodišnja tema „Bolja povezanost“ odabrana je kako bi odrazila želju pojedinaca diljem Europe za ponovnim međusobnim povezivanjem nakon višemjesečne izolacije, ograničenja i prepreka. Ljudi se mogu povezati tako da se sastaju na nekom od trgova u svojoj urbanoj sredini i ostati povezani javnim prijevozom

Program događanja i sve informacije možete vidjeti ovdje.

Gradske vijesti - 2022.