clanak False

Britanski sajam inovacija u Londonu – novi uspjesi Zagrepčana

18.10.2010.

Već punih deset godina, od samog početka njegova održavanja, zagrebački inovatori, u okviru hrvatske delegacije, nastupaju na Britanskom sajmu inovacija u Londonu.

I ovogodišnji nastup zagrebačkih predstavnika na ovoj prestižnoj izložbi (od 15. do 18. listopada), na kojoj su nastupili izlagači, poduzetnici i gosti iz Malezije, Tajvana, Irana, Saudijske Arabije, Španjolske, Rusije i Estonije bio je vrlo uspješan. Za osam izloženih inovacija i novih proizvoda osvojili su ukupno 13 odličja i priznanja – 5 zlatnih, 3 srebrna i 5 posebnih.

Najzapaženija bila je inovacija "Aparatura za dualnu detekciju" Vilka Žiljka, Klaudia Papa, Ivane Stanimirović-Žiljak i Jane Žiljak-Vujić koju je međunarodni ocjenjivački sud nagradio najvišim priznanjem izložbe – Dijamantnom nagradom i zlatnom medaljom.

Marko Kravar je za radove "Nosač bokobrana 'Crofender'" i "Brodsku štipaljku 'Peg'" dobio platinastu i dvostruku zlatnu nagradu te dvije zlatne medalje, a Melita Pavlek-Moćan je za svoju prirodnu organsku dermokozmetiku s 4 preparata nagrađena jednim zlatnim i tri srebrna odličja. Zlatnu medalju osvojio je i Stjepan Čajić za "Dodatak za potpornu strukturu kamere".

Hrvatsko izaslanstvo je od domaćina primilo i posebnu nagradu – Ambassador award – za 10 godina vrlo uspješnog sudjelovanja na Sajmu.

Nastup zagrebačkih inovatora i poduzetnika na 10. jubilarnom Britanskom sajmu inovacija organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba.

 


Novosti 2010