clanak False

Završena mala programerska olimpijada u LOGU

19.04.2017.

U računalnoj učionici na Hrgovićima u Zagrebu ovih je dana završena mala programerska olimpijada u LOGU, koju već četiri godine zaredom organizira Zagrebački računalni savez. Time je, ujedno, uz tradicionalno predblagdansko druženje s najmlađima, završena ovogodišnja ZG. INFORMATIJADA 2010.

Pravo sudjelovanja na ovoj programerskoj olimpijadi imalo je 20 najboljih malih programera, učenika nižih razreda osnovnih škola s najboljim rezultatima u prvih pet kola lige MINI VIJUG@.

Nakon završnog šestog kola i "Male olimpijade" najbolji informatički miniolimpijci su Ivan Jamrešić (prvi razred), Vedran Filipić i Petra Dunja Ostojić (drugi razred), Dominik Fistrić (treći razred) i Luka Jovanović (četvrti razred OŠ Josipa Račića, na slici dolje), koji je podijelio prvo mjesto s Josipom Klepecom iz Vrbovca.

Zagrebačka natjecanja u programiranju za učenike nižih razreda osnovnih škola (popularno nazvanih "minići") zagrebačka su i hrvatska posebnost na ovom području poticanja darovitosti djece. Već osam godina zagrebački "minići" imaju vlastite radionice za poticanje rane darovitosti, a nešto kraće i svoje natjecanje – programersku ligu MINI VIJUG@, koja na koncu godine, s finalnim šestim kolom, prerasta u svojevrsnu"Malu olimpijadu".

   


Novosti 2010