clanak False

Festival radioamatera u Zagrebu

19.04.2017.

"Zagreb Radio Fest", tradicionalna radioamaterska manifestacija i strukovni sajam koji svake godine okuplja veliki broj sudionika i posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske i Europe, održan je ove godine, po šesnaesti put, 13. i 14. lipnja u zagrebačkom Boćarskom domu na Prisavlju.

Organizator je, kao i do sada, bio Zagrebački radioamaterski savez uz financijsku podršku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

"Zagreb Radio Fest", koji je prije nekoliko godina uvršten na popis najvažnijih europskih radioamaterskih sajmova, održan je ove godine u znaku dvaju jubileja: obilježavanja 90. obljetnice radioamaterizma u Hrvatskoj i 20. obljetnice osnutka Zagrebačkog radioamaterskog saveza. Oba su jubileja obilježena postavljanjem atraktivne izložbe izabranih radioamaterskih eksponata iz razdoblja od 1924. do 2014. godine i predstavljanjem najvažnijih rezultata i uspjeha iz dvadesetogodišnjeg rada ZARS-a i njegovih članica.

U sklopu dvodnevne manifestacije organizirana je radioamaterska konstruktorska radionica u kojoj su sudjelovali učenici zagrebačkih osnovnih škola, a održano je i više zanimljivih predavanja i okruglih stolova kao i nezaobilazni prodajni sajam rabljene i nove opreme i radioamaterskih potrepština.

Pored zagrebačkih i hrvatskih radioamatera, na "Zagreb Radio Festu" nastupile su i njihove kolege iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, BiH i Austrije te po prvi put i asocijacija radioamatera Kosova. Izložili su svoju najnoviju opremu nastalu između dva sajma, informirali o svome radu i postignutim rezultatima, a u ugodnom druženju međusobno razmijenili bogata iskustva.