clanak False

Marko Grigić obranio naslov europskog prvaka u klasi Formula 1

19.04.2017.

Marko Grigić, član Automodelarskog kluba "Croatia Model" iz Zagreba obranio je naslov europskog prvaka u klasi Formula 1 osvojen prošle godine. Uspjelo mu je to nakon što je osvojio prvo mjesto na ovogodišnjoj trećoj utrci serije utrka velike klase Formula 1 voženoj u Zagrebu na Miniautodromu "Ayrton Senna" od 18. do 22. lipnja u okviru Europskog prvenstva automodela na daljinsko upravljanje.

Pored ove utrke, vožena je i tradicionalna EFRA grand prix utrka "Memorial Ayrton Senna" automodela na daljinsko upravljanje u klasi 1:5/turistički modeli.

Na natjecanju koje je i ove godine organizirao Zagrebački automodelarski savez u suradnji s Automodelarskim klubom "Croatia Model" iz Zagreba – uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport – nastupilo je 35 vozača iz Velike Britanije, Češke, Švicarske, Njemačke, Norveške, Italije, Nizozemske i Hrvatske.

Pored Marka Grigića, zapažen rezultat postigao je i mladi Zagrepčanin Ivan Minković, član Automodelarskog kluba "Croatia Model" koji je, vozeći dvije klase, osvojio 3. mjesto na utrci europskog prvenstva i 4. mjesto u prestižnoj klasi 1:5/TC.

 

    

 

Rezultati Europskog prvenstva – treća utrka serije klasa Formula 1

1.        Marko Grigić, Hrvatska, AMK "Croatia Model"

2.        Hetland Marius, Norveška

3.        Ivan Minković, Hrvatska, AMK "Croatita Model"

 

Rezultati Europskog prvenstva – EFRA grand prix "Memorial Ayrton Senna" – klasa 1:5/Turistički modeli (TC)

1.        Aleš Bayer, Češka

2.        Tolenaars Kevin, Nizozemska

3.        Allfrey Alex, Velika Britanija

4.        Ivan Minković, Hrvatska, AMK Croatia Model