clanak False

"Zdrav za 5"

19.04.2017.

Pod motom "Čist okoliš, zdrava budućnost" na zagrebačkom jezeru Bundek 5. lipnja 2014. održana je završna manifestacija preventivnog projekta "Zdrav za 5". Organizirali su je Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta i Gradskim uredom za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te potporu Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Osnovni cilj projekta bio je podizanje razine informiranosti i javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću kao i očuvanje i zaštita okoliša.

U programu na jezeru Bundek sudjelovalo je više od 250 djece iz osnovnih škola Grada Zagreba koja su imala priliku upoznati se s radom raznih gradskih ureda, sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava, udruga kao i policije.

O svojim djelatnostima djecu su informirali i članovi Zagrebačke zajednice tehničke kulture, organiziravši za njih radionice izrade, oslikavanja i puštanja zmajeva te demonstrirajući im vožnju motornih automodela na daljinsko upravljanje.

Atraktivan programa tehničke kulture privukao je veliku pažnju najmlađih Zagrepčana.