clanak False

Platinasta i zlatna medalja zagrebačkoj inovatorici Aniti Bušić u Londonu

19.04.2017.

Hrvatski inovatori i poduzetnici, njih 15 (među kojima su najbrojniji bili oni iz Zagreba), i ove su godine nastupili na prestižnom (14.) Britanskom sajmu inovacija (BIS) u Londonu (od 22. do 25. listopada 2014.) te kao i prijašnjih godina zabilježili iznimno vrijedne rezultate.

U konkurenciji brojnih britanskih inovacija i inovacija iz 10 država Europe i Azije osvojili su 20 odličja: Platinu, 3 posebne nagrade "Dvostruko zlato", 8 zlatnih i 7 srebrnih medalja te posebnu nagradu Rumunjskog foruma inovatora. Najuspješnija je bila Anita Bušić iz Zagreba koja je za svoju inovaciju "BodyRecog – aplikacija za mjerenje i analizu ljudskog tijela" (tvrtka "Live Good j.d.o.o.", RAZA-TPZ) dobila "Platinu" i zlatnu medalju.

U vrijeme trajanja Sajma, inovatori su imali i više poslovnih susreta i razgovora s potencijalnim partnerima iz V. Britanije, kojima su hrvatske tvrtke predstavile svoje inovativne proizvode i razmotrile modele potencijalne suradnje.

Nastup u Londonu organizirali su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i Hrvatska gospodarska komora.

Opširnije o nastupu i osvojenim priznanjima hrvatskih inovatora na Sajmu u Londonu možete pročitati na: http://www.savez-inovatora-zagreba.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=216:bis-2014-britanski-sajam-inovacija-london&catid=43:rezultati