clanak False

Gradonačelnik primio predstavnike Hrvatskog centra iz Beča

07.12.2017.
Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatskog centra iz Beča, Petra Tyrana, kuratora Centra, predsjednika Balskog komiteta i glavnog urednika Hrvatskih novina te Maju Kolman Maksimilijanović, povjerenicu Hrvatskog centra – Beč u Zagrebu.
 
Na sastanku smo razgovarali o važnosti održavanja i organizaciji 71. Hrvatskog bala u Beču koji će se održati 20. siječnja iduće godine, naglasio je nakon sastanka Petar Tyran te napomenuo da su, kao i dosadašnjih godina, naišli na podršku i suradnju od strane gradonačelnika.
Bez obzira na to što su Zagreb i Beč udaljeni kilometrima, prijateljstvo i suradnja, pogotovo na području kulture, ih čini puno bližima, a ovaj internacionalni Bal spaja politiku, diplomaciju, gospodarstvo i  kulturu.
 
Petar Tyran je dodao da se Bal održava u Parkhotelu Schonbrunn iz kojeg se vidi perivoj i dvorac te da očekuju oko 1.000 uzvanika, među kojima i gradonačelnika Milana Bandića, za koje pripremaju izuzetno bogat glazbeni program.
 
Stručni savjetnik gradonačelnika Tedi Lušetić naglasio je da će Hrvatski bal u Beču biti svojevrsna kruna bogate ovogodišnje kulturne suradnje Beča i Zagreba, gradova koje povezuje dugogodišnje prijateljstvo. Drago nam je što Grad može dati svoj doprinos očuvanju kulture i tradicije, jer poznato je da kultura povezuje narode.

Gradske vijesti - 2017.