clanak False

Velik interes javnosti za konferenciju Zagreb Connect 2017.!

05.12.2017.
Pred vratima nam je 4. konferencija Zagreb Connect 2017. koja će se u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) održati 06. prosinca 2017. godine u Kongresnom centru na Zagrebačkom Velesajmu.

Zagreb Connect će ove godine ugostiti vrhunske predavače kao što je Anat Avni –Papo investitorica iz Izraela, Julie Meyer, direktorica tvrtke Ariadne Capital iz SAD-a, Kalle Palling, član Estonijskog parlamenta, Ingrid Vandervelt, direktorica uspješne tvrtke Empowering a Billion Women By 2020, Nenad Bakić, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za digitalnu transformaciju i STEM te brojne druge stručnjake i ugledne goste koji će sudionicima prenijeti svoja iskustva i znanja o aktualnim startup trendovima.

Očekujemo preko 500 posjetitelja, zanimljive rasprave, predavanja, međusobno razmjene iskustva te mogućnost povezivanja kroz networking, ali i odličnu atmosferu za vrijeme startup natjecanja!

Podsjetimo,  odabrano je 14 finalista  startup natjecanja koji su dobili priliku za osvajanje vrijednih nagrada u iznosu od čak 130.000 kuna! Finalisti će dan prije konferencije na Zagreb Connect radionici raditi na svojim prezentacijskim vještinama i pripremati se za natjecanje i to uz vrhunske mentore kao što su Lisa-Marie Fassl (Austrian Angel Investors Association  - AAIA, Branko Drobnak - Business Angels of Slovenia, Dubravko Kičić - BICRO BIOcentar, Hrvoje Prpić - investitor i druge.

Finalisti ovogodišnjeg Zagreb Connect startup natjecanja su:

1. Baggizmo - Baggizmo pametna torba i Baggizmo Wiseward pametni novčanik - novi, napredni i funkcionalniji način nošenja i zaštite osobnih stvari i podataka.
2. BokBot - turistički chatbot za razgledanje grada. Nudi mogućnost otkrivanja nepoznatih dijelova grada 'chatajući' s najintrigantnijim osobama iz zagrebačke prošlosti. Gradom vas vode poznati izumitelji, pisci, umjetnici ali i izmišljeni likovi.
3. CircuitMess - MAKERbuino je uradi-sam elektronički set, odnosno kutija s elektroničkim komponentama potrebnim za sastavljanje vlastite retro igraće konzole.
4. DiRe Isokinetic - Redi Izokinetic je uređaj za dijagnostiku i rehabilitaciju fokusiran na donje ekstremitete (noge, koljena, kukovi).
5. Exedra - omogućuje svima koji pate od emocionalnih ili ponašajnih poteškoća da dobiju profesionalnu pomoć u udobnosti vlastitog doma. Exedra Online je digitalna platforma koja omogućuje psihoterapeutima da pružaju svoje usluge online. 
6. HUBBIG - digitalna AI platforma za intermodalni transport tereta koja kroz svoj jedinstveni CMS spaja pružatelje sa naručiteljima usluga prijevoza.
7. Maggie - Pametni osobni konverzacijski asistent koji prati ono što se događa u razgovoru između dvije ili više osoba te, sukladno izgovorenom, radi određene radnje, poput kreiranja sastanaka, slanja uplate ili podatka.
8. Modulos - stol modularnog dizajna radne površine koji se može prilagoditi svakom životnom ili radnom prostoru i potrebama vlasnika
9. MyMyo - osobni biofeedback uređaj za vježbanje mišića prilikom rehabilitacije, sporta ili oblikovanja tijela. mjeri električnu aktivnost mišića na površini kože iznad mišića od interesa te šalje podatke bežično mobitel ili tablet. Aplikacija analizira, prikazuje i sprema primljene podatke.
10. NewFaces - mobilna platforma koja omogućuje pripadnicima modne, beauty, fotografske, filmske industrije i influencerima da se povežu i zajedno ostvaruju svoje projekte. Koristeći virtualnog osobnog agenta najučinkovitije prezentiraju sebe i svoj rad te nude svoje usluge budućim klijentima.
11. PickUp Solutions - razvija rješenje za optimizaciju checkout procesa u trgovinama. Rješenje se temelji na pametnim košaricama koje kupcu omogućuju skeniranje proizvoda tijekom prolaska kroz trgovinu, a na blagajni samo trebaju platiti ukupan iznos, bez dugog procesa čekanja i skeniranja.
12. Robokacija - Edukacijski programabilni piano za djecu
13. VeeMee - mrežna platforma koja putem PID-a (Personal ID) prezentira proizvođača ili tvrtku pružajući relevantnu i transparentnu informaciju o izvornom porijeklu proizvoda te usluzi koju pruža pojedinac ili grupa.
14 .Zagreb Time Travel - prva je turistička tura Zagrebom koja najbolju ponudu i atrakcije grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme uz primjenu suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR). 

Više informacija na: www.zagrebconnect.zagreb.hr

Gradske vijesti - 2017.