clanak False

Nova javna i dekorativna rasvjeta na Trgu kralja Tomislava

Novu javnu i dekorativnu rasvjetu po suvremenoj tehnologiji večeras je na Trgu kralja Tomislava predstavio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
25.11.2016.


Novu javnu i dekorativnu, energetski učinkovitu rasvjetu po suvremenoj tehnologiji večeras je na Trgu kralja Tomislava, jednoj od ishodišnih točaka grada Zagreba, predstavio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Prema riječima gradonačelnika napravljeni su projekti prema kojima bi se trebali iluminirati svi zagrebački mostovi, svi objekti nulte stope zaštićenih kulturnih dobara te sakralni objekti. Ideja i vizija gradonačelnika je da grad svakodnevno mijenjamo, čuvajući pritom njegov štih, njegovu povijest i kulturu, odnosno da grad pritom ostaje isti.

Ovdje je riječ o trećoj fazi uređenja Tomislavovog trga u sklopu koje je ugrađeno 18 novih čeličnih rasvjetnih stupova  na koje su postavljene 72 svjetiljke za rasvjetu plohe Trga.

Za potrebe dekorativnog rasvjetljenje Umjetničkog paviljona ugrađene su svjetiljke na postojeća dva stupa sa sjeverne strane te na dva novougrađena stupa s južne strane objekta. Za potrebe dekorativnog rasvjetljenja spomenika kralja Tomislava ugrađene su svjetiljke na postojeća dva stupa s južne strane spomenika te na dva novougrađena bočna stupa.
Postavljene su i podne svjetiljke kojima su dekorativno rasvijetljena stabla.

Kako se čulo, vrijednost ove investicije iznosi nešto više od 1,2 milijuna kuna s PDV-om.

Podsjetimo, u prvoj je fazi regulirana drenaža pješačkih staza i oborinska odvodnja, dok je u drugoj fazi obnovljena i rekonstruirana fontana.
 

Gradske vijesti - 2016.