clanak False

Smotra Zimske službe

Već tradicionalno, uoči početka zimske sezone gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je nazočio Smotri Zimske službe u centralnoj bazi na Žitnjaku.
14.11.2016.

Već tradicionalno, uoči početka zimske sezone gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je nazočio Smotri Zimske službe u centralnoj bazi na Žitnjaku.

U kraćem obilasku centralne baze i postrojenih ralica se provjerila ispravnost svih vozila i pripadajuće opreme. Prisutni su imali priliku vidjeti dispečerski centar sa sustavom za praćenje vozila (GPS) te sustavom za rano otkrivanje leda i poledice na kolnicima što se kontinuirano ažurira podatcima Hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske .

Pohvalivši rad voditelja Službe i djelatnika Zagrebačkog holdinga, gradonačelnik Bandić je naglasio da Zagreb novu zimu dočekuje spremniji nego ikad. Ove godine raspolažemo s najviše ekipa, njih 259 je raspoređeno u čak 15 baza u gradu. Na skladištu je pohranjeno 18.000 tona soli i 2.500 tona sipine, a bude li potrebno povlačit će se zalihe. Zagrebačka zimska služba je jedna od boljih u Europi, a građane navikle na visok standard nećemo iznevjeriti – izjavio je gradonačelnik.

Sve ekipe (teretno vozilo s ralicom i posipačem) kojih je ove godine za 24 više nego lani su opremljene GPS-uređajima za pravovremeno reagiranje. Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste, a u okviru kojih djeluje Zimska služba je naglasio da je sve spremno za nadolazeće vremenske izazove. Kako se grad širi tako služba pokriva nova naselja. U Zagrebu je oko 4.500 ulica, a ukupno se rali i prosipava 2.569 km prometnica ili oko 13,5 milijuna kvadratnih metara. Ulice su raspoređene po prioritetima, u roku od 2 do 5 sati se moraju očistiti prometnice prvog prioriteta, dok je rok za drugi 24 sata – kazao je.

Smotri Zimske službe je prisustvovao Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine sa suradnicima te gradski zastupnici, predstavnici Zagrebačkog holdinga, gradskih četvrti i mjesnih odbora. 

Gradske vijesti - 2016.