clanak False

Pojačana kontrola namirnica

17.11.2016.
Kada su u pitanju hrana i prehrambeni proizvodi, gradonačelnik Milan Bandić već je dogovorio s nadležnim gradskim uredima da će se pojačati aktivnosti koje mogu doprinijeti sigurnosti potrošača, stoji u odgovoru kojeg je Gradski ured za zdravstvo poslao Zagrebačkoj udruzi potrošača, a koja se s takvim apelom obratila gradonačelniku.

Gradski ured za zdravstvo napominje da u okviru svoje djelatnosti već duži niz godina redovito izdvaja financijska sredstva i provodi sustavni monitoring zdravstvene ispravnosti hrane i predmeta opće uporabe u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Ispitivanja obuhvaćaju uzorke gotove hrane u objektima odgoja i obrazovanja, socijalnim i zdravstvenim ustanovama, slastičarnicama, hotelima i dr., te uzorke originalno pakirane hrane i predmeta opće uporabe u svim većim trgovačkim centrima.

Također, na osnovi prethodnih rezultata ispitivanja, kao i stanja na tržištu, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo definiraju se i godišnji programi i prioriteti po vrstama hrane i parametrima ispitivanja. 


 

Gradske vijesti - 2016.