clanak False

Sastanak s gradonačelnikom Banja Luke

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju Grada Banje Luke predvođenu novim gradonačelnikom Igorom Radojičićem.  
15.12.2016.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je danas u Gradskoj upravi primio delegaciju Grada Banje Luke predvođenu novim gradonačelnikom Igorom Radojičićem, a koji je na tu funkciju izabran prije mjesec dana.

Domaćini su goste upoznali s načinom rada Gradske uprave, financiranja gradskih službi, razvojem gospodarskih projekata, ustrojom i načinom djelovanja Zagrebačkog holdinga te turističkom strategijom Grada Zagreba.

Iskazujući zadovoljstvo zbog dobrodošlice što su mu je domaćini upriličili, gradonačelnik Radojičić je objasnio da je svrha ovoga jednodnevnog posjeta razmjena iskustava te da je ovaj sastanak prvi korak u povezivanju nadležnih tijela gradskih uprava. S obzirom da se u novome ustroju banjalučke Gradske uprave razmišlja o obavljanju komunalnih usluga u okviru zajedničkog holdinga, interesantan nam je model koji primjenjuje Grad Zagreb i koji je u zadnjih deset godina dao pozitivne rezultate. Također nas zanima turistička i kulturna ponuda u Zagrebu koja je grad svrstala u vrh najpoželjnijih europskih destinacija, pogotovo u zimskome razdoblju, rekao je gradonačelnik Radojičić.

Najavio je da će njegova delegacija u poslijepodnevnim satima, uz stručno vodstvo, obići događanja na zagrebačkome adventu.

Gradske vijesti - 2016.