clanak False

Započela konferencija EBAN Winter University 2016.

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas je s radom započela najveća europska konferencija poslovnih anđela i investitora EBAN Winter University  2016. – Zagreb Connect.
29.11.2016.

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas je s radom započela najveća europska konferencija poslovnih anđela i investitora EBAN Winter University  2016. – Zagreb Connect, u organizaciji Mreže poslovnih anđela (CRANE). Po prvi put se održava u Hrvatskoj, a  okupila je oko 1 700 poduzetnika, poslovnih anđela, industrijskih stručnjaka,  startupova  i studenata. U sklopu Konferencije će se održati i finale sturtup natjecanja Zagreb Connect.

EBAN Winter University 2016. je otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović te je tom prigodom istaknula kako je sigurna da će ova velika i važna Konferencija pomoći u razmjeni iskustava i da će potaknuti inovatore i mlade kreativne ljude na poduzetničke pothvate.

Zahvalivši svim partnerima i sudionicima Konferencije na entuzijazmu što su ga uložili u ovaj projekt, gradonačelnik Bandić  je rekao da Grad Zagreb ulaže ogromne napore kako bi postao još bolji i napredniji u gospodarskome, turističkom i svakome drugom smislu. Svjesni smo da su poduzetništvo i inovacije temelj razvoja gospodarski stabilnog društva, stoga osobitu pažnju posvećujemo upravo razvoju startup ekosustava. Svakako, glavna inspiracija su nam  naši građani, inovatori i startup poduzetnici, osluškujemo njihove potrebe te im nastojimo osigurati kvalitetnu pomoć i poticajna rješenja za njihove probleme.

Kako bismo se građanima koji žele krenuti, ali i uspješno ostati u poduzetničkim vodama što više približili, u Poduzetničkome centru Plavi ured svakodnevno organiziramo edukacije i savjetovanja. Programom dodjele potpora za samozapošljavanje pak pomažemo svima koji su spremni ući u vlastiti biznis i to u onoj prvoj, najosjetljivijoj i najzahtjevnijoj fazi kada posao treba osoviti na stabilne noge.

Gradonačelnik je istaknuo da će uskoro biti spreman i novi Tehnološki park na Zagrebačkome velesajmu  gdje će mladi poduzetnici u ugodnoj atmosferi moći biti još kreativniji i uspješniji. Upravo na Velesajmu ćemo omogućiti rad u okruženju  sadržaja i opreme adekvatne za razvoj vrhunskih inovativnih rješenja. Naš Grad zaista vrvi brojnim briljantnim inovatorima i inovatorskim idejama. Tomu svjedoče i tvrtke koje sada rade i razvijaju svoje inovacije u našem Tehnološkom parku, a nositeljice su respektabilnih nagrada osvojenih daleko od naših granica.

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) je istaknuo da se ovom  Konferencijom prvenstveno  želi skrenuti  pozornost na probleme s kojima se susreće hrvatsko poduzetništvo te da se žele stvoriti bolji uvjeti  za život i rad u zemlji, napominjući kako se nada da će Zagreb opravdati ukazano mu povjerenje.

Gradske vijesti - 2016.