clanak False

Britanski fotografi izlažu u Zagrebu

17.01.2011.

Vrlo agilan Fotoklub Zagreb, na čelu s prošle godine pomlađenom upravom, i početkom je ove godine nastavio vrlo živu izložbenu aktivnost domaćih i inozemnih autora u svojim prostorijama u Ilici 29/III.

Ljubitelje umjetničke fotografije obradovao je izložbom digitalnih radova internacionalno poznate britanske skupine fotografa "Wigan 10" pod nazivom “Presentation”.

Riječ je o 14 fotografa koji su se udružili još prije 22 godine u nastojanju da formiraju forum za susrete i rasprave (uglavnom u svojim domovima!) o vlastitim radovima, te da kao skupina sudjeluju na natjecanjima u Velikoj Britaniji i diljem svijeta. U svojim su nastojanjima vrlo brzo postigli iznimno zapažene uspjehe kod kuće i u inozemstvu: kao skupina do sada su osvojili sve nacionalne nagrade u Ujedinjenom Kraljevstvu i prvi su klub koji je osvojio FIAP Clubs’ World Cup. Ove godine "Wigan 10" je osvojio 4. mjesto na FIAP Clubs’ World Cup te će dobiti nagradu “The Maurice Dorikens Trophy” koja se u okviru The Clubs’ World Cupa dodjeljuje klubu koji je postigao najbolje rezultate u proteklom petogodišnjem razdoblju.

Na zagrebačkoj izložbi, koja je otvorena 11. siječnja, a moći će se razgledati do 20. siječnja 2011., svoje je fotografije izložilo svih 14 članova Kluba: Austin Thomas,Christopher Haigh, Chris Hague, Maurice Jones, John Jerstice, Marco Pozzi, David Butler, Roy Rimmer, Colin Smith, Kathryn Scorah, Ed Roper, Christopher Charnock, Philip Charnock, Gwen Charnock.

 

 


Novosti 2011