clanak False

U Zagrebu održano Europsko prvenstvo automodela na daljinsko upravljanje u klasi Formula 1

19.04.2017.

U organizaciji Zagrebačkog automodelarskog saveza, na Miniautodromu "Ayrton Senna" na Knežiji u Zagrebu od 29. travnja do 1. svibnja 2011. održano je Europsko prvenstvo automodela na daljinsko upravljanje u klasi Formula 1 – druga od 6 utrka.

Vožena je i utrka automodela na daljinsko upravljanje u klasi velikih modela 1:5/TC – EFRA Grand Prix "Ayrton Senna Memorial" koja se tradicionalno vozi još od 1994. godine u spomen na tragično preminulog vozača Formule 1 Ayrtona Sennu.

U klasi modela 1:5/TC najviše natjecatelja bili su juniori te polaznici automodelarske škole. Ukupno je nastupilo 30 vozača iz Austrije, Mađarske, Belgije, Njemačke, Norveške, Francuske i   Hrvatske.

Glavni sudac utrke, delegiran od strane EFRA-e, bio je Francis Billa iz Francuske.

Utrka je prošla u dominaciji hrvatskih automodelara koji su osvojili sva prva mjesta. U klasi Formula 1 prvo mjesto i nagradu – modificiranu kacigu Ayrtona Senne izlivenu u bronci, rad akademskog kipara Jurkića – osvojio je Marko Grigić (AMK Croatia Model – Zagreb), drugi je bio Hrvoje Stegmayer (AMK Model Sport Racing – Zagreb), a treća Marta Stegmayer iz istog kluba.

U klasi 1:5/TC najbolji je bio Dario Veseli (AMK AS – Zagreb), drugi Ivan Milaković (AMK Model Sport- Zagreb), a treći Ivan Minković (AMK Croatia Model – Zagreb).

EFRA Grand Prix Ayrton Senna memorijal i ove je godine organiziran uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport koji ga već godinama sufinancira kao program od posebnog interesa za Grad Zagreb. Potporu organizaciji pružila je i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

   


Novosti 2011