clanak False

Trideset godina izložbe "Zagreb i Zagrepčani"

19.04.2017.

Dajući svoj obol proslavi Dana Zagreba, Fotoklub Zagreb već gotovo trideset godina u tom povodu organizira izložbu fotografija pod nazivom "Zagreb i Zagrepčani".

I ove godine tradicija nije iznevjerena pa je u Galeriji Fotokluba Zagreb (Ilica 29/III) 31. svibnja 2011. otvorena izložba fotografija članova Kluba tematski posvećena zagrebačkim parkovima i vrtovima. Želja je organizatora bila "na jedan specifičan, umjetničko-fotografski način prikazati ljepote zelenih površina u našem gradu".

Pored teme, specifičnost ovogodišnje izložbe – koju je na prigodnoj svečanosti otvorila potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba mr. sc. Tatjana Holjevac – je i ta što se kompletan postupak njezine pripreme odvijao u sferi digitalne fotografije. Svi radovi su, naime, primani, selektirani i žirirani u digitalnom obliku, a tek su nakon konačnog odabira pripremljeni za izlaganje modernom tehnologijom tintnog pigmentnog ispisa na kvalitetnom arhivskom papiru.

Na ovogodišnji natječaj prijavilo se čak 55 autora s ukupno 205 fotografija, a na temelju zadanih kriterija na izložbi su prikazana 63 rada 35 autora.

Svi primljeni radovi postat će dio novooformljene Digitalne zbirke hrvatske fotografije Fotokluba Zagreb.

Izložba ostaje otvorena do petka, 10. lipnja 2011. i može se razgledati svakodnevno u radno vrijeme Kluba.

Više o izložbi možete pročitati na http://fotoklubzagreb.hr/kontakt.php

 

   

 


Novosti 2011