clanak False

Školski praznici s digitalnim fotoaparatom

19.04.2017.

Zimske školske praznike zagrebački učenici osnovnih i srednjih škola koriste na najrazličitije načine nastojeći, uglavnom, odmoriti se od svakodnevnih školskih obveza i uživati u onome čime se nisu stigli baviti tijekom nastave.

Jedan broj onih koji ove dane provode u Zagrebu, odlučio je iskoristiti vrijeme i ovladati brojnim tajnama digitalne fotografije. Četrdesetak njih upisalo je, tako, besplatan tečaj digitalne fotografije koji već tradicionalno za vrijeme raspusta za učenike organizira Zagrebački foto kino savez u svojim prostorijama na Trgu žrtava fašizma 14.

U razdoblju od 3. do 7. siječnja instruktor fotografije Ivica Tomić svakodnevno, od 10,00 do 13,00 sati, u velikoj kinodvorani objašnjava i pomaže zainteresiranim učenicima viših razreda osnovnih i učenicima srednjih škola da kroz teoriju i praksu savladaju tehnike rukovanja digitalnim aparatima, samostalno snime zadane im radne zadatke i steknu dragocjena znanja i iskustva u digitalnoj tehnici. 

Velika zainteresiranost za ovogodišnji tečaj pokazuje da je bavljenje fotografijom, osobito digitalnom, među najmlađima i nadalje vrlo popularno.


Novosti 2011