clanak False

Zagrebački inovatori ponovno uspješni na ARHIMEDU u Moskvi

19.04.2017.

Zagrebački inovatori ovih su se dana vratili iz Moskve gdje su, u sastavu hrvatske ekipe, nastupili na 14. međunarodnom salonu industrijskog vlasništva ARHIMED. Kao i jedanaest puta do sada, bili su vrlo uspješni i osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i četiri brončane medalja, te dvije diplome i više posebnih nagrada.

Zlatna odličja primili su prof. dr. sc. Vilko Žiljak, prof. dr. sc. Ivana Stanimirović Žiljak, prof. dr. sc. Klaudio Pap i prof. dr. sc. Jana Žiljak Vujić s Grafičkog fakulteta u Zagrebu za "Sigurnosni sustav portreta s dualnim svojstvima". Zlatom se okitio i Matej Bošnjak, učenik zagrebačke Željezničke tehničke škole za svoj izum "Automatizirani stalak za note" (mentor Marijan Gotal).

Srebrnom medaljom nagrađen je Slobodan Rajić iz Zagreba za "Uređaj za uklanjanje dlaka RS 1", dok su brončane medalje dobili Marko Kravar (Termist d.o.o. Zagreb) za "Nosač bokobrana Crofender" i "Univerzalnu brodsku štipaljku za rublje PEG", Zvonimir Viduka (Altpro d.o.o. Zagreb) za "Detektor vlaka TDR 14" za željezničko cestovne prijelaze te mladi inovator Mihael Popović (mentor Zdravko Jašarević) iz Elektrotehničke škole Zagreb i Udruge inovatora "Končar Ideja" za inovaciju ZALMOT.

Na ovogodišnjem salonu u Moskvi prikazano je ukupno 1070 inovacija iz Ruske Federacije i 18 drugih zemalja te dodijeljene 182 zlatne, 191 srebrna i 127 brončanih medalja za inovacije te brojne diplome i specijalne nagrade.


Novosti 2011