clanak False

Europski kup u alpskom skijanju na Sljemenu

28.02.2020.
Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom za osobe s invaliditetom i Zagrebačkim skijaškim savezom organizira na Sljemenu od srijede 26. veljače do 29. veljače 2020. Europski kup u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom.
 

U srijedu 26. veljače i četvrtak 27. veljače 2020. održane su utrke u slalom disciplini na Europskom kupu za skijaše i skijašice. Od hrvatskih predstavnika nastupili su Lucija Smetiško, Damir Mizdrak s vodičicom Marijom Coch te Lovro Dokić. Prvog dana natjecanja uspješan u slalomu je bio Lovro Dokić sa 6. osvojenim mjestom, dok svoje vožnje nisu završili Damiz Mizdrak i Lucija Smetiško.

Drugi dan natjecanja za naše predstavnike bio je puno uspješniji te su osvojene dvije brončane medalje. U konkurenciji slijepih i slabovidnih broncu je osvojio Damir Mizdrak, a Lovro Dokić se okitio istom medaljom u kategoriji stojećih skijaša.

U petak 28. veljače održava se utrka slaloma, a u subotu 29. veljače 2020., ukoliko vremenski uvjeti dozvole planirana je utrka veleslaloma.


Aktualnosti