clanak False

Održan ZG Dan školskog sporta

17.03.2023.

ZG DAN ŠKOLSKOG SPORTA, koji se 15. ožujka održao u Areni Zagreb, okupio je više od 750 najboljih školskih nogometaša, odbojkaša, košarkaša i rukometaša, ali i malih igrača graničara, koji su se u 20 finalnih utakmica borili za naslov Prvaka Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023., a najbolji među njima predstavljat će Grad Zagreb na državnim prvenstvima školskih sportova.

Gotovo 12 sati sportskih aktivnosti popratilo je više od 6.500 roditelja, navijača i gledatelja koji su navijali za svoje omiljene školske ekipe, a dan su uljepšali i plesni nastupi Plesnog studija TransForm, ZAGI cheerleading kluba te školskih sportskih plesačica koje su nastupale na Državnim prvenstvima u sportskom plesu početkom veljače.

Prvenstvo Zagreba održalo se uz podršku Grada Zagreba, Sportskog saveza Grada Zagreba, Hrvatskog školskog sportskog saveza, a otvorio ga je izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, g. Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Ovo je Prvenstvo velik iskorak u predstavljanju školskog sporta i svih mladih talenata u Zagrebu, među kojima se sigurno kriju budući vrhunski sportaši. Školski sportski savez Grada Zagreba i Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade zahvaljuju svima koji su sudjelovali na još jednom velikom ZG Danu školskog sporta te organizacijskom timu i volonterima koji su pomogli u stvaranju divnog iskustva za stotine mladih zagrebačkih školaraca!

Više o Prvenstvu i rezultatima pročitajte ovdje, a snimku možete pogledati na ŠSSGZ TV-u.


 

Aktualnosti