clanak False

Ovog vikenda održava se VII. Grand Prix Zagreb Open 2020.

05.11.2020.

U organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW) 7. i 8. studenog u Zagrebu održat će se međunarodni turnir hrvanja grčko-rimskim stilom za seniore - UWW Grand Prix Zagreb Open 2020.

Na sedmom po redu turniru nastupit će više od 100 svjetskih hrvačkih imena iz 20 zemalja, a boje našeg hrvanja branit će najbolji hrvatski hrvači: Božo Starčević, Ivan Huklek, Dominik Etlinger, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić, Filip Šačić i drugi.

Natjecanje se održava u Domu sportova te je zbog korona virusa zatvoreno za gledatelje. Zbog velikog interesa iz cijelog svijeta, bit će omogućen livestream svih borbi na web stranici turnira https://gpzagrebopen.com/ te na stranicama svjetske hrvačke organizacije – United World Wrestling https://unitedworldwrestling.org.

Ponosan sam da je Grad Zagreb još jednom centar svjetskog hrvanja u ovo vrijeme pandemije što pokazuje da ulijevamo povjerenje te da je grad Zagreb sigurna destinacija. Pred nama je sedmo po redu natjecanje UWW Grand Prix Zagreb Open, koje će okupiti najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom. Nakon duže stanke ovo je prvo natjecanje na kojem će najbolji svjetski hrvači odmjeriti snage te je izvrsna uvertira za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu u prosincu ove godine, rekao je Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba.

Turnir Grand Prix Zagreb Open uvršten je u kalendar Svjetske hrvačke federacije za 2020. godinu kao jedan od najjačih turnira svijeta.


Aktualnosti