clanak False

Na Grand Prixu Zagreb slavilo troje hrvatskih boksača

12.10.2020.
Novi pobjednici zagrebačkog Grand Prixa koji se održavao od 7. do 11. listopada u boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu postali su Gabrijel Veočić, Marko Milun i Nikolina Ćaćić. Gabrijel Veočić došao je do pobjede karijere svladavši podijeljenom odlukom sudaca aktualnog svjetskog prvaka Rusa Gleba Bakshija. Marko Milun u finalu superteške kategorije slavio je jednoglasnom odlukom sudaca protiv dvostrukog prvaka Rusije Ivana Veryasova. U teškom meču trostruki prvak Hrvatske pokazao se snažniji i precizniji od Veryasova. Za usporedbu, Milunu je ovo bio 40. amaterski boksački meč dok ih Rus ima preko 150. Jedinu pobjedu prekidom na završnoj večeri ostvarila je Nikolina Čačić koja je u drugoj rundi finala bantama zaustavila Draganu Golić iz Srbije.

Leo Cvetković poražen je u finalu poluteške kategorije s 3:0 od odličnog Rusa Raziuana Mazihova. U finalu kategorije do 60 kilograma Marija Malenica na isti je način izgubila od odlične Šveđanke Agnes Alexiusson. Svjetski prvak u teškoj kategoriji Muslim Gadzhimagomedov uvjerljivom izvedbom na bodove je pobijedio bivšeg juniorskog prvaka svijeta Roberta Martona iz Ukrajine. Pobjeda u velteru pripala je još jednom Rusu, Vadimu Musaefu koji je bio bolji od Francuza Makana Traorea. U finalu kategorije do 63 kilograma Ukrajinac Yaroslav Khartyz dvojbenom je podijeljenom odlukom svladao dvostrukog osvajača srebra s europskih prvenstava Rusa Gabila Mamedova.

Grand Prix turnir Zagreb, koji se održava drugu godinu po redu i pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba ove godine okupio je 16 zemalja sa četiri kontinenta. Turnir je organiziran za seniore, za muškarce i žene te je osiguran i novčani fond za 1., 2. i 3. mjesto.

Finala, Grand Prix Zagreb 2020:
-63kg: Yaroslav Khartyz - Gabil Mamedov (2:1)
-69kg: Vadim MUsaef - Makan Traore (3:0)
-75kg: Gabrijel Veočić - Gleb Bakshi (2:1)
-81kg: Raziuan Mazihov - Leo Cvetković (3:0)
-91kg: Muslim Gadzhimagomedov - Robert Marton (3:0)
+91kg: Marko Milun - Ivan Veryasov (3:0)
-54 kg: NIkolina Ćaćić - Dragana Golić (RSC, R2)
-60kg: Agnes Alexiusson - Marija Malenica (3:0)

 

Aktualnosti