clanak False

Otvorene prijave za organizaciju aktivnosti u Europskom tjednu sporta 2021.

19.08.2021.
Fotografija: Europski tjedan sporta/Facebook
 
Ministarstvo turizma i sporta poziva sve zainteresirane škole, školske sportske saveze, udruge i organizacije da se uključe u Europski tjedan sporta 2021. te da samostalno organiziraju sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021. Sva se događanja mogu prijaviti na službenoj stranici Europskog tjedna sporta do 6. rujna 2021.
 
Ministarstvo turizma i sporta će na svojoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će, sukladno svojim mogućnostima, osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita.
 
Ovogodišnji tjedan organizirat će se oko središnjih tema koje predlaže Komisija: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Sportski klubovi i Fitness centri, Senior dan i Dom (kao nova središnja tema). Također, tu su i dva glavna događanja Nacionalni dan (National Flagship Event) te #BeActive Night. Cijeli tjedan bit će posvećen i aktivnosti u fitness centrima i sportskim klubovima koje se poziva da organiziraju vlastite aktivnosti te dane otvorenih rata za sve građane. 
 
Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku, organizirat će i koordinirati nacionalna događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalnih sportaša, osoba iz javnog života i građana već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.
 
Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a sve o #BeActive inicijativi pronađite OVDJE.

Aktualnosti