clanak False

Održana konstituirajuća sjednica 6. Savjeta mladih Grada Zagreba

02.10.2020.
U četvrtak 01. listopada 2020. u Gradskoj skupštini Grada Zagreba konstituiran je 6. saziv Savjeta mladih Grada Zagreba, za predsjednicu je jednoglasno izabrana Lucija Topolovec, a za zamjenika predsjednice je također jednoglasno izabran Domagoj Bačić.

Savjet mladih mjesto je na kojem ćete naučiti kako funkcionira lokalna samouprava, koje su vaše mogućnosti unapređenja života mladih u Gradu Zagrebu te odlična startna pozicija za vaš daljnji društveno – politički angažman. Vjerujem da ste osmislili dobar plan rada koji će vas nadahnjivati i koji će biti kvalitetna osnova za vaše djelovanje u vremenu koje je pred vama. Na tom tragu trudimo se donositi odluke i propise koji stvaraju pravni okvir za život naših građana. Savjet mladih Grada Zagreba neka bude ono tijelo koje će poticati na zadovoljenje potreba i davanje podrške što većem broju naših mlađih sugrađana, istaknuo je potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Jozo Milićević.

Konstituirajućoj sjednici nazočili su: izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, predsjednica Odbora za mladež Gradske skupštine Grada Zagreba Natalija Prica Oreški, voditelj odjela za mlade Gradskog ureda za sport i mlade, pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić, Petar Latinčić, predsjednik 5. saziva Savjeta mladih Grada Zagreba Petar Jurišin i Natalija Horvat,viša savjetnica u Kabinetu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

Članovi i zamjenici članova Savjeta mladih Grada Zagreba:

 1. ČLAN: DOMAGOJ BAČIĆ

  Zamjenik člana: Ante Bačić
 
  2. ČLAN: ROKO GRUJA
  Zamjenik člana: Ivan Derk
 
  3. ČLANICA: JELENA JAGNJIĆ
  Zamjenik članice: Matija Kralj
 
  4. ČLAN: FILIP KLINAC
  Zamjenik člana: Otto Singer
 
  5. ČLAN: IVAN LACO
  Zamjenica člana: Doris Vrebac
 
  6. ČLANICA: DORA MIKETEK
  Zamjenik članice: Ivan Biošić
 
  7. ČLANICA: INES OREŠKOVIĆ
  Zamjenik članice: Ante Orešković
 
  8. ČLAN: MAKS PREBEG
  Zamjenik člana: Mario Matić
 
  9. ČLAN: MAKSIMILIJAN ŠIMRAK
  Zamjenica člana: Tea Jerković
 
  10. ČLAN: ALEN ŠUKURICA
  Zamjenica člana: Paula Bačić
 
  11. ČLANICA: LARA TOMKIĆ
  Zamjenica članice: Ana Tomkić
 
  12. ČLANICA: LUCIJA TOPOLOVEC
  Zamjenik članice: Ivan Luis Glavich Mandarić
 
  13. ČLAN: NIKOLA TOPOLOVEC
  Zamjenik člana: Mario Oraić
 
  14. ČLAN: IVAN UZELAC
  Zamjenik člana: Antonio Žulj
 
  15. ČLAN: PETAR VRANJKOVIĆ
  Zamjenica člana: Matea Šoljić

Sukladno odredbama Zakona o savjetima mladih, savjeti mladih osnivaju se kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja promiču i zagovaraju prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini, a cilj njihova formiranja je sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Aktualnosti