clanak False

Počinje Europski tjedan sporta

23.09.2020.

Foto: Europski tjedan sporta/Facebook

Europski tjedan sporta održat će se diljem Hrvatske i ove godine, od 23. do 30. rujna, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta kao nacionalnog koordinatora. Ovu inicijativu Europske komisije svake godine podrži sve veći broj sportskih kolektiva i osoba iz javnog života koji zajedno s građanima promoviraju slogan #BeActive i potiču okolinu na tjelesnu aktivnost.

Priviknuti se na „novo normalno“ nije bilo jednostavno, ali baš zato ne smijemo zaboraviti ono najvažnije: naše zdravlje. Ovogodišnja su novost Europskog tjedna sporta ambasadori heroji –ljudi koji su se kroz ovu izazovnu godinu istaknuli čuvajući naše zdravlje koji će nam ispričati što sve rade da bi sačuvali svoje. 

Tjedan počinje otvorenjem 23. rujna na zagrebačkom Jarunu (livada kraj Malog jezera uz polivalentno igralište) s početkom u 16.00 sati gdje će sportski klubovi, fitness centri i sportske udruge dobiti priliku građanima predstaviti svoj oblik tjelesne aktivnosti.

U današnje vrijeme, kada je sjedilački način poslovanja sve zastupljeniji, važno je prepoznati negativan utjecaj takvog načina poslovanja na zdravlje i produktivnost zaposlenika. U petak, 25. rujna aktivne će biti tvrtke diljem Hrvatske.

Tjedan će se nastaviti podizanjem svijesti o važnosti sporta među građanima starije populacije. Štićenici Doma za starije osobe Peščenica, 28. rujna pokazat će kako sport ne poznaje godine i da aktivni možemo i moramo biti uvijek. 

Zadnji tjedan sporta rezerviran je za najmlađe - 30. rujna obilježit će se Školski dan u novom ruh. Za školarce je pripremljen kratki edukativni crtić, pomoću kojeg mogu ostati aktivni i za vrijeme školskog odmora.

Europski tjedan sporta namijenjen je svima i godinama ruši stereotip da je sport samo za profesionalce.

GDJE BITI AKTIVAN?


Aktualnosti