clanak False

Počinje Zagreb Open - 46. INA Delta Rally

24.09.2020.
Foto: 46. INA Delta Rally/Facebook

Velika sportska priredba Zagreb Open - 46. INA Delta Rally u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održat će se od 24. do 26. rujna 2020. u Zagrebu i okolici. Uz već standardne lokacije oko Zagrebačkog velesajma te na Sljemenu, dva brzinca prvoga dana utrke održat će se u Jastebarskom. Zbog koronavirusa uvedena je i jedna novost, odnosno start i cilj relija s podjelom nagrada održat će se u štićenom prostoru Zagrebačkog velesajma. 

Ponosni smo što je INA Delta Rally, upornošću vrijednih članova AK INA Delte, te uz bezrezervnu podršku naših partnera Grada Zagreba i Ine, već godinama međunarodno prepoznata utrka. Radujemo se novoj vrhunskoj automobilističkoj poslastici koja će ove godine uz preventivne mjere biti posebna i po tome što u lov za naslov pobjednika kreću čak tri bivša slavodobitnika INA Delta Rallyja –  Juraj Šebalj, Niko Pulić i Janos Szilagy, naglasio je Berislav Čegelj, predsjednik Auto kluba INA Delta.

Ovogodišnjoj utrci su već tradicionalno potporu dali INA kao glavni pokrovitelj te Grad Zagreb kao suorganizator. INA Delta Rally najstarije je i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC). Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Međunarodno zonsko prvenstvo, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba. 
 
PROGRAM
 

Aktualnosti