clanak False

23. Zagrebački maraton - čestitka i zahvala

13.10.2014.

Poštovani sudionici maratona, drage sugrađanke i dragi sugrađani,

Uspješno je završen još jedan, 23 po redu Zagrebački maraton, tradicionalna zagrebačka utrka na kojoj je sudjelovalo 14200 trkača, maratonaca, polumaratonaca i građana. Među njima je na startu bilo i 3000 atletičarki i atletičara iz 33 zemlje svijeta koji su prepoznali našu utrku i pomogli nam u promociji zagrebačkog sporta i podizanju zagrebačke turističke atraktivnosti, ali i uvrštavanju Zagreba u kalendar velikih i važnih maratonskih utrka na kojima će se postizati značajni rezultati i obarati rekordi.

Posebnu čestitku upućujem najboljim maratonkama i polumaratonkama:
- Oliveri Jeftić - Srbija
- Lizi Nemec - Hrvatska

Čestitam i pobjednicima u muškom maratonu i polumaratonu:
- Lukeu Kibetu - Kenija
- Davidu Kipronu Mettou - Kenija

Čestitam, također i pobjednicama i pobjednicima u utrci građana:
- Dini Bošnjaku
- Matei Parlov

A posebno čestitam domaćim maratonkama i maratoncima, najbolje plasiranoj Nikolini Šustić i najbolje plasiranom Goranu Grdeniću.

Zahvaljujem svim sudionicima što su pridonijeli da utrke, uz sportski aspekt, budu i utrke zajedništva, zdravlja i radosti. Također, zahvaljujem Policijskoj upravi zagrebačkoj na besprijekornoj sigurnosnoj organizaciji trase utrke, a posebno ravnateljima zagrebačkih škola na organiziranome dolasku i sudjelovanju učenika u ovoj sportskoj manifestaciji, na doprinosu u razvijanju sportskog duha i zdravlja.

Sugrađanima koji su zbog posebne prometne regulacije možda imali neugodnosti ili poteškoća, upućujem ispriku i zahvaljujem im na razumijevanju i strpljenju.

Iznimno me veseli odličan odaziv sportaša profesionalaca i rekreativaca, te sam sretan što naš Zagrebački maraton prerasta u brend, baš kao maratoni u New Yorku, Bostonu i Londonu.
Zato sa zadovoljstvom najavljujem idući Maraton u listopadu 2015. za koji pripremamo još atraktivnije nagrade i očekujemo još više poznatih i uspješnih maratonaca kako bi se u Zagrebu, baš kao na Hanžeku ili Snježnoj kraljici, postizali rezultati i rušili rekordi.

Dragi sugrađani, dragi sportaši i rekreativci, pozivam vas da upišete 24. ZAGREB MARATON u kalendar važnih sportskih događanja i dođite nam opet - trčimo zajedno i sljedeće godine.


Vaš gradonačelnik
Milan Bandić


ARHIVA