clanak False

O maksimirskom stadionu

19.04.2017.

Zbog kvalitetnijeg izvještavanja javnosti u vezi s oštećenjima na maksimirskom stadionu, obavještavamo vas da je Kabinet gradonačelnika kontaktirao s Upravom Dinama i, prema informacijama dobivenim od direktora Stadiona Miljenka Sakomana, može se zaključiti da nema potrebe preuveličavati tu nezgodu. Riječ je o ispadanju pedesetak četvornih metara keramičkih pločica sa zida stepeništa sjeverne tribine, između treće i četvrte etaže, pri čemu su, nažalost, lakše ozlijeđena dva radnika.

U nastavku izjava gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića:

Činjenica je da početak problema maksimirskog stadiona datira iz vremena prije preuzimanja odgovornosti upravljanja gradom ove gradske vlasti. Mi nastojimo anulirati dugogodišnji nemar i umanjiti neminovnu štetu. U zadnjih mjesec dana, moj tim i ja, održali smo dva sastanka s ljudima koji su na međunarodnom natječaju dobili posao dovršetka Stadiona i za kojih mjesec dana izaći ćemo u javnost s punom informacijom.

Poznato je da sam ja za dovršetak stadiona u Maksimiru, poznato je i to da sam predložio referendum, kojim bismo građane uključili u tu, za grad važnu odluku, a poznato je također da je tu inicijativu odbila Gradska skupština Grada Zagreba.

Sada preostaje iznalaženje modela u okviru zakonskih propisa Republike Hrvatske, o tome kako ići u realizaciju dovršetka maksimirskog stadiona, i to u tri etape. Znači, prvo izgradnja stadiona na Kajzerici i u isto vrijeme konzerviranje Maksimira radi sprečavanja daljnjeg propadanja. Kada Kajzerica bude dovršena, Dinamo bi mogao igrati na tom stadionu do završetka radova na stadionu na Maksimiru. I to je put i način na tragu kojega intenzivno radimo.


ARHIVA