clanak False

Zahvala gradonačelnika nakon posjeta Svetog Oca

06.06.2011.


Nakon dvodnevnog posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i Zagrebu, gdje su ga otvorena srca, s radošću i ljubavlju, dočekivale i s njim molile stotine tisuća vjernika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvaljuje građanima na odazivu i doprinosu da pastirski pohod Svetog oca našemu gradu i zemlji protekne u miru i dostojanstvu, u ozračju prijateljstva i razumijevanja: 

U subotu i nedjelju, Zagreb je odisao vjerom, tolerancijom, podrškom i ljubavlju. Njegovi stanovnici, ali i brojni hodočasnici iz drugih krajeva naše zemlje i izvan nje, ponovno su svjedočili drevnu otvorenost i gostoljubivost, još jednom su pokazali da su vrata glavnoga grada Hrvatske uvijek otvorena za sve putnike i goste, a posebno za one najdraže, kao što je poglavar Katoličke crkve, dokazani prijatelj naše zemlje sveti otac Benedikt XVI. 

Poruke mira i nade koje smo primili na ovome povijesnom događaju, susretu sa svjetskim duhovnim i moralnim autoritetom, ostat će nam u vječnom sjećanju, u nama potaknuti ono najbolje što nas čini i određuje kao ljude i pripadnike zajednice koju želimo razvijati i unapređivati. 

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, zahvaljujem vam na strpljenju i razumijevanju zbog strogih mjera sigurnosti koje prate ovako velika i značajna događanja. Zahvaljujem i svim vrijednim ljudima koji su doprinijeli vrhunskoj organizaciji Papinog boravka u Hrvatskoj, od strane Crkve, Vlade, Grada, komunalnih službi, Hrvatskih željeznica.. 

Dva dana naš je grad bio središte Europe i svijeta, grad koji je pokazao najbolje od sebe i grad ljudi dobre volje koji su s radošću primili duhovne plodove Petrova nasljednika.


ARHIVA