clanak False

Gradonačelnikova poruka u povodu početka školske godine

31.08.2012.

  

U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Milan Bandić zagrebačkim školarcima i ove godine upućuje dobre želje za uspješno školovanje i apelira da budu oprezni na putu do škola. Istodobno moli vozače da budu pažljivi u prometu kako bi se izbjegle nesreće i sačuvali dragocjeni životi, jer nam se s početkom školske godine, na prometnicama pridružuje i 7.480 prvašića: 


Drage učenice i učenici, dragi školarci!

Nakon praznika, zabave i ljetnih vrućina, pred vama je nova školska godina. Na putu bezbrižnoga i sretnoga odrastanja stjecat ćete nova znanja koja će vam, uz vašu mladost, otvorenost i radoznalost, biti najbolji putokaz u izboru životnoga puta. Sve vas, drage učenice i učenici, a posebno vas prvašiće koji ulazite u jedno od ljepših životnih razdoblja, molim da budete oprezni u prometu. Koristite pješačke staze, budite pažljivi na križanjima, radije krenite ranije nego da žurite.
Vi ste budućnost, ali i šansa ovoga grada i ove zemlje, vaša dobrobit i stvaranje uvjeta za razvoj svih vaših talenata i mogućnosti, naša je trajna zadaća – pa i u ovo vrijeme krize, kada imamo manje i kada baš zato trebamo još više zajedništva i solidarnosti. I dalje ćemo se truditi, mi u Gradu, zajedno s vašim roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima, da školovanje bude poticajno, ali i da vam omogućimo kreativno slobodno vrijeme na školskim igralištima i u dvoranama, u prirodi i na raznim radionicama.

Apel upućujem i vozačima - da budu još oprezniji, da smanje brzinu i paze na naše najmlađe sugrađane. Jer, s novom školskom godinom, na gradskim nam se ulicama pridružuje 58.381 osnovnoškolac. Među njima će biti 7.480 prvašića - 169 više nego prošle školske godine, na što smo posebno ponosni. Pridružuje nam se i 33.997 mališana upisanih u vrtiće koji će sa svojim roditeljima ranim jutrima također biti sudionici gradskog prometa.

Zato učinimo sve da naša djeca, zahvaljujući našoj obzirnosti, krenu u život sigurno i bezbrižno. Neka im početak školske godine bude što ugodniji, a prvašićima ostane nezaboravna uspomena.

I ono što uvijek naglašavam: premala smo zemlja da bismo si mogli dopustiti da naša mladost puni stranice crnih kronika. Skinimo nogu s papučice gasa i omogućimo našoj djeci uvjete za radost, bezbrižno školovanje i budućnost.


ARHIVA