clanak False

8. Forum hrvatske kongresne industrije

10.12.2019.
Na 8. Forumu hrvatske kongresne industrije u organizaciji Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma, danas je u Hotelu Westin, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću uručena godišnja nagrada Ambasador koju je Grad Zagreb dobio u kategoriji  Javni sektor za posebne zasluge u promociji Hrvatske kao destinacije poslovnog turizma kroz partnerstvo s MEETEX 2019.

Zahvalivši Hrvatskoj udruzi na promicanju ne samo grada Zagreba nego i cijele Hrvatske kao povoljne turističke destinacije na svim područjima, gradonačelnik je istaknuo da je ova nagrada plod suradnje i sinergije između  Zagrebačke turističke zajednice, Grada Zagreba i Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma.

Prema riječima Gorana Pavlovića, potpredsjednika Hrvatske udruge profesionalaca, na Forumu su se okupili profesionalci koji rade u kongresnom turizmu kako bi predstavili što se radilo u tekućoj godini, koji su planovi za sljedeću te dodijelili nagrade zaslužnim članovima i klijentima. Hrvatska definitivno postaje u svijetu destinacija koja je prepoznata u održavanjima kongresa, a cilj nam je sljedeće godine kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom prezentirati se što bolje kako bi dobili što veći broj međunarodnih skupova.

Meetex je prva Hrvatska burza poslovnog turizma i uvelike je značajna za Zagreb ali i Hrvatsku kao destinaciju poslovnog turizma, istaknuo je  Slaven Reljić, tajnik HUPKT. Njime je Zagreb dodatno pozicioniran na mapi europskih ali i svjetskih destinacija poslovnog turizma.

Gradske vijesti - 2019.