clanak False

Akcija Za 1000 radosti - humanitarna prodaja božićnih drvaca

14.12.2019.
U okviru tradicionalne akcije Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ , koja se ove godine provodi pod nazivom „Probudi dobro u svijetu“, na Trgu bana Josipa Jelačića održava se humanitarna prodaja božićnih drvaca koja tradicionalno daruju Hrvatske šume.

Obilaskom štandova i kupnjom božićnog drvca gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pridružio se akciji naglasivši pritom da uvijek moramo pomagati ljudima u nevolji, a pogotovo u blagdansko vrijeme kako bi svi osjetili duh Božića.

Akcija koja ima za cilj pomoći obiteljima koje se ne mogu same boriti protiv siromaštva, bolesti, socijalne isključenosti a  time i graditi društvo solidarnosti, socijalne osjetljivosti i zajedništva.

Već gotovo dvadeset godina Hrvatski Caritas provodi nacionalni program „Za 1000 radosti“ kako bi potaknuo građane i tvrtke , a napose djecu i mlade, na djelatnu ljubav i konkretnu pomoć obiteljima u potrebi. „Probudi dobro u svijetu“ naziv je ovogodišnje akcije kojim se šalje poruka da budeći svjetlo u svojoj sredini širimo dobro i mijenjajući živote ljudi oko sebe mijenjamo svijet nabolje.

Gradske vijesti - 2019.