clanak False

Uskoro dokumentarni film o Zagrebu u režiji filmske ekipe Explore the World

20.12.2019.
Danas je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je filmsku ekipu dokumentarnog serijala Explore the World koju je predvodio holivudski producent Larry Namer, a u povodu snimanja epizode serijala Explore the World u Zagrebu.
 
Riječ je o ciklusu dokumentarnih serija, a koja će u jednoj od 12 epizoda gledateljima kineskih televizijskih kuća Youku i Mango TV s više od 700 milijuna pretplatnika predstaviti Zagreb.
 
Kina je vodeća zemlja po broju turista koji svake godine putuju u inozemstvo. Čak 110 milijuna Kineza će ove godine putovati na destinacije diljem svijeta. Zagreb je na vrhu mog popisa za snimanje ovoga dokumentarnog filma, on je prekrasan grad s divnim i susretljivim ljudima, bogatom kulturom i dugom tradicijom. Zagreb ima sve što interesira mlade, imućne kineske turiste kojima je jako stalo da dožive zapadni životni stil, zapadnu kulturu i gastronomiju, a Hrvatska i Zagreb nude sve to pa i više. Ovo je jedinstvena prilika da se Zagreb predstavi na velikome tržištu i brojnim potencijalnim posjetiteljima, objasnio je Larry Namer.

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić je istaknula da se nada da će dokumentarna epizoda o Zagrebu, ali i ona o Hrvatskoj koju također trenutno snima filmska ekipa Explore the World, imati pozitivne posljedice za razvoj turizma Hrvatske i njenog glavnog grada. Vjerujemo da će brojni kineski turisti nakon gledanja serijala odlučiti provesti svoje odmore upravo u Hrvatskoj, posebice u Zagrebu.

Filmska ekipa će snimanje u Zagrebu započeti idući tjedan.
 

Gradske vijesti - 2019.