clanak False

„Dojdi osmaš, Zagreb te zove“ na Zrinjevcu

12.05.2023.
Brojne srednje škole danas su u parku Zrinjevac na manifestaciji „Dojdi osmaš, Zagreb te zove“ predstavile svoje gimnazijske, strukove i umjetničke programe budućim srednjoškolcima.  

Gradonačelnik Tomislav Tomašević ovom prigodom pozdravio je okupljene učenice i učenike, nastavnice i nastavnike kazavši kako ga veseli da se, nakon tri godine neodržavanja zbog pandemije, ponovno nastavlja tradicija održavanja ove Manifestacije. „Drago mi je što ste unatoč lošim vremenskim uvjetima došli u ovako velikom broju, jer vam se pruža prilika obići 80-ak štandova na kojima škole prezentiraju svoje programe. Imate priliku popričati s nastavnicima i učenicima što će vam pomoći u odluci koja je škola najbolja za vas. Znam da vam je to velika i vrlo bitna odluka“, rekao je gradonačelnik poželivši svim učenicima sretan nastavak školovanja.

Manifestacija „Dojdi osmaš, Zagreb te zove“ održana je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističkog učilišta, a budućim srednjoškolcima pruža priliku da se na jednom mjestu upoznaju s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima zagrebačkih srednjih škola.

Učenici i posjetitelji imali su priliku tijekom razgledavanja štandova uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca.

Gradske vijesti - 2023.