clanak False

Grad Zagreb otvorio dva nova dječja vrtića, na putu prema osiguranju univerzalne dostupnosti vrtića svoj djeci Zagreba

11.12.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet otvorili su danas novi dječji vrtić u Odranskom Obrežu te najavili brojne gradske odgojno-obrazovne projekte.

Nakon vrtića u Kašini, otvorenog u svibnju te vrtića u Sesvetama otvorenog u studenom, ovo je treći dječji vrtić koji Grad Zagreb otvara ove godine, a danas je otvoren i četvrti vrtić u Sesvetskoj Selnici.

Novi vrtić u Odranskom Obrežu djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Botinec, za 50-ak djece, a vrtić u Sesvetskoj Selnici je sličnog kapaciteta, također za tri skupine djece. Za oba vrtića su upisi u tijeku.

“Kao što smo i najavljivali, ove smo godine otvorili četiri nova vrtića, a sljedeće planiramo otvoriti još deset. Vrtić u Odranskom Obrežu jedan je od projekata koje je prošla uprava najavljivala i obećavala dugi niz godina i izuzetno me veseli da smo danas ovaj vrtić napokon i otvorili“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

U posljednje vrijeme napravljeni su važni iskoraci na odgojno-obrazovnoj infrastrukturi.

„Predani smo cilju univerzalne dostupnosti vrtića“, istaknula je zamjenica Dolenec te najavila kako će s prvim danom drugog polugodišta započeti s radom i škola u Kupinečkom Kraljevcu. „Osim Kupinečkog Kraljevca, u Programu kapitalne izgradnje društvene infrastrukture je i rekonstrukcija i dogradnja škole u Dragonošcu i dogradnja sportske dvorane s proširenjem škole Stjepana Bencekovića“, najavila je zamjenica Dolenec te dodala kako se projekti pripremaju za EU sufinanciranje kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO).

Zamjenik Korlaet je dodao kako je na katu vrtića izgrađen prostor koji će koristiti ne samo dječji vrtić nego i lokalna zajednica za razne sadržaje, što će oplemeniti i podići kvalitetu života u Odranskom Obrežu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Botinec Marijana Pernar kazala je da su ovo suvremeno opremljeni prostori, po najnovijim standardima kvalitete za boravak djece u vrtiću, te zahvalila gradonačelniku i svima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta. 

Uz izgradnju i dogradnju vrtića, u proteklom razdoblju znatna sredstva uložila su se i u poboljšanje uvjeta rada u vrtićima - od povećanja plaća i drugih materijalnih prava, preko zapošljavanja odgojitelja na neodređeno, umjesto na određeno, do ekipiranja jasličkih skupina pomoćnim njegovateljima. 

Gradske vijesti - 2023.