clanak False

Potpisani dodatci kolektivnim ugovorima za radnike u gradskim vrtićima, kulturnim ustanovama, Javnoj vatrogasnoj postrojbi i gradskoj upravi

15.12.2023.
Danas su u Gradskoj upravi Grada Zagreba potpisani dodaci kolektivnim ugovorima za radnike u gradskim upravnim tijelima, predškolskim ustanovama, ustanovama u kulturi i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, kojima je povećana osnovica za obračun plaće za 11% od 1. siječnja 2024. te dodatnih 4% od 1. srpnja 2024. Ugovoren je i rast božićnice i regresa u visini 331,81 eura, te vrijednost dara u naravi za Uskrs u visini od 132,72€.
„Potpisom ovog dodatka značajno smo unaprijedili plaće i materijalna prava radnika, i ponosni smo na to. Grad Zagreb, jedan je od najvećih poslodavaca u Republici Hrvatskoj, zapošljava i isplaćuje plaće za preko 23.000 ljudi u ustanovama, poduzećima i gradskoj upravi te, pored unaprjeđenja materijalnih prava zaposlenika, kontinuirano nastojimo unaprijediti uvjete i organizaciju rada, kao i socijalni dijalog sa sindikatima“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom potpisivanja ugovora.
 
Gradonačelnik se posebno zahvalio zamjenici gradonačelnika Danijeli Dolenec, koja je vodila pregovore u ime Grada Zagreba, te predstavnicima sindikata na dobroj suradnji tijekom pregovora.
 
„Zahvaljujem socijalnim partnerima na konstruktivnoj suradnji i otvorenom dijalogu, koji ćemo i dalje težiti unaprjeđivati jer želimo imati zadovoljne radnike i želimo da Grad Zagreb bude široko prepoznat kao poželjni poslodavac“, rekla je zamjenica Danijela Dolenec tom prilikom.

Ugovore su, uz gradonačelnika Tomaševića, potpisali predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) Iva Šušković, povjerenik Podružnice sindikata Gradske uprave Grada Zagreba, član Glavnog Povjereništva SDLSN Republike Hrvatske Vlado Korbar, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medije i kulture Hrvatske Božica Žilić, glavni tajnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Domagoj Rebić, predsjednica Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske Danijela Petaros Globan, predsjednik Sindikata vatrogasaca grada Zagreba Željko Blažinović i povjerenik Podružnice SDLSN profesionalnih vatrogasaca JVP Grada Zagreba Dražen Pavlić.

Gradske vijesti - 2023.