clanak False

Gradonačelnik Tomašević i ministar Bačić održali prvi zajednički sastanak

25.01.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sastao se danas u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine s potpredsjednikom Vlade i ministrom Brankom Bačićem na temu obnove od potresa privatnih i javnih zgrada u gradu Zagrebu.

Što se tiče obnove privatnih zgrada u gradu Zagrebu, gradonačelnik Tomašević kazao je kako dosadašnjim tijekom ne možemo biti zadovoljni, stoga su danas na sastanku usuglašene promjene oko određenih operativnih procesa.

„Spajanje Fonda i Središnjeg ureda je dobro, a doći će i do pojednostavljenja procedure“, rekao je gradonačelnik. Istaknuo je i hitnost uklanjanja oštećenih obiteljskih kuća, kako u Čučerju, tako i drugdje u podsljemenskoj zoni, koje ugrožavaju susjedne objekte.

Kazao je kako će Grad Zagreb ispuniti svoju zakonsku obavezu, te potvrdio kako je u proračunu za ovu godinu osigurano  21,24 milijuna eura (160 milijuna kuna) za sufinanciranje obnove privatnih zgrada, što bi novim modelom, kako očekuje, trebalo biti i utrošeno.

Ministar Bačić kazao je kako je sastanak protekao u iznimno konstruktivnom i prijateljskom razgovoru. Obje strane ocijenile su da brzina obnove nije dobra i da je potrebno napraviti puno iskoraka kako bi bili zadovoljni obnovom. Prema trenutnom stanju, ministar Bačić vjeruje da će Zagreb dobro utrošiti predviđena sredstva iz Fonda solidarnosti.

 

Gradske vijesti - 2023.