clanak False

Gradonačelnik Tomašević i zamjenica Dolenec obišli rekonstruirani vrtić u Botincu

06.06.2023.
Nakon otvorenja novog vrtića u Kašini krajem svibnja, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec danas su obišli rekonstruirani Dječji vrtić Botinec.

„Posljednja ulaganja u ovaj vrtić bila su davne 2000. godine, a bitno nam je pokazati ne samo da gradimo nove vrtiće, već da obnavljamo postojeće. Vrtić Botinec star je 50 godina. Cilj je bio rekonstrukcija starog dijela objekta te izgradnja cjelodnevnog boravka za pet jasličkih grupa. Radovi su uključili i ugradnju elektroinstalacija, ugradnju kanalizacije, sanitarija i mnogočega drugog“, rekao je gradonačelnik Tomašević te dodao da je cijena obnove iznosila više od 330 tisuća eura.  

Zahvalivši svima na uloženom trudu u realizaciji obnove, gradonačelnik je također istaknuo da je prošlog tjedna obišao gradilište novog vrtića Odranski Obrež, a koji bi trebao biti gotov do početka pedagoške godine kako bi se pojačali kapaciteti vrtića. „Otvaramo projekt s Europskom investicijskom bankom, pomoću kojeg ćemo se truditi obnoviti dosta vrtića, posebice u vidu energetske obnove i modernizacije“, kazao je. 

Zamjenica Dolenec objasnila je kako je u ovogodišnjem proračunu Grada od većih investicija odvojeno oko 200 tisuća eura sredstava za dječji vrtić "Poletarac" te za vrtić "Šegrt Hlapić", otprilike ista razina investicije. 

„Ključni preduvjet za osiguranje investicija u vrtiće bila je izmjena mjere roditelj odgojitelj. Od 2016. do 2021. na tu mjeru je utrošeno oko 240 milijuna eura, a na gradnju i dogradnju vrtića čak 15 puta manje. Osiguranje univerzalne dostupnosti dječjih vrtića jedan je od naših političkih prioriteta“, poručila je zamjenica gradonačelnika.  

Gradske vijesti - 2023.