clanak False

Gradonačelnik Tomašević tradicionalno primio članove Diplomatskog zbora

19.01.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa zamjenicom Danijelom Dolenec i predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Joškom Klisovićem, tradicionalno je u Palači Dverce ugostio članove Diplomatskog zbora s rezidencijom u Republici Hrvatskoj, predvođene doajenom, apostolskim nuncijem Giorgiom Linguom.

Izrazivši zadovoljstvo kontinuiranom suradnjom s članovima diplomatskog zbora, gradonačelnik Tomašević osvrnuo se na uspjehe i izazove u protekloj godini. „Premda smatram da uvijek može bolje, zadovoljan sam zbog svega što smo postigli do sada. Završili smo restrukturiranje Zagrebačkog holdinga te smo uspjeli stabilizirati financijsko stanje i likvidnost ove kompanije, jedne od najvećih u Hrvatskoj.“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Istaknuo je ulazak u Eurozonu i Schengen kao novu važnu hrvatsku stvarnost, kao podstrek u poboljšanju investicijske klime u gradu Zagrebu koji će povećati mobilnost na tržištu rada i dobara.

Ovaj tjedan završili smo post-potresnu obnovu svih osnovnih škola u Zagrebu. Dok je većina škola trebala manje popravke, pet škola trebalo je cjelovitu obnovu.“, kazao je gradonačelnik Tomašević, naglasivši kako je sve cjelovite obnove u Zagrebu napravio Grad Zagreb. Dodao je da još predstoji završetak obnove srednjih škola koja je u tijeku.

Osim toga, naglasio je kako se novim modelom odvajanja otpada količina miješanog komunalnog otpada smanjila za 30 %, a odvajanje plastike povećalo za 50 % što je iznad svih očekivanja. Osvrnuo se i na modernizaciju javnog prijevoza kupnjom 65 novih autobusa te 20 novih niskopodnih tramvaja, financiranih putem europskih fondova.

U ime Diplomatskog zbora gradonačelniku je na tradicionalnom novogodišnjem prijemu zahvalio apostolski nuncij Giorgio Lingua te poručio kako dijeli stavove gradonačelnika o Zagrebu kao gradu tolerancije i solidarnosti.
 

Gradske vijesti - 2023.