clanak False

Javnozdravstvena manifestacija „Sačuvajmo zdrave dojke“

14.10.2019.
U sklopu tradicionalnog obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, u subotu dana 12. listopada 2019. je pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića održan STORY PINK FEST, javnozdravstvena manifestacija pod nazivom „Sačuvajmo zdrave dojke“ koju su zajedničkim snagama organizirali udruga P.I.N.K. Life i magazin Story. Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo događaj je podržao i financijskom potporom.

Prilika je to da naglasimo važnost prevencije i mogućnosti ranog otkrivanja, da se svi zajedno podsjetimo kako je potrebno na vrijeme početi brinuti o svom zdravlju te da u većoj mjeri pomognemo onima koji su već oboljeli. Podrška oboljelima važna je u svim fazama liječenja i oporavka.

Zabavno edukativni program kojeg prati donatorska nota započeo je u sklopu STORY PINK FESTA  na Zrinjevcu odakle je povorka podrške oboljelima krenula put Cvjetnog trga.

Posljednjih godina u gradu Zagrebu ulažemo značajne napore i financijska sredstva u preventivno djelovanje – rano otkrivanje raka dojke, a u cilju smanjenja mortaliteta i morbiditeta od te bolesti. Grad Zagreb ulaže značajna sredstva i u programe udruga koje provode aktivnosti edukacije i savjetovanja oboljelih te javnozdravstvene akcije kako bi se upozorilo na potrebu redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti, istaknuo je gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić, dipl. politolog.

Nakon što je na Zrinjevcu okupljene pozdravio Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, te predsjednica udruge P.I.N.K. Life Nives Morić, okupljeni su se, predvođeni bajkerima iz udruge Pleter Chapter Croatia, s ružičastim balonima uputili prema Cvjetnom trgu gdje se potom održala modna revija žena članica udruge koje prate osobe iz javnog života. Modni dizajneri koji oblače sve žene na reviji su Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Ivana Jurić design, Nebo, Duchess, Etna Maar, Ivona Glavaš, Miss Strawberry, Tara fashion, Delight te Greta Gudelj.

Na reviji se predstavilo 11 žena iz udruge kojima su podrškuna reviji  iskazale  žene iz javnog života među kojima su bile Hana Tabaković, Snježana Mehun, Nada Abrus, Tena Vodopija, Ivana Delač, Gordana Rusak, Natalija Đorđević, Tara Rosandić, Zvončica Vučković i Sabina Glasovac, a ispred Grada Zagreba, Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

Osim toga za sve posjetitelje organizirane su edukativne aktivnosti o važnosti prevencije.

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, odnosno podizanja svijesti javnosti o raku dojke, pa  se u gradu Zagrebu tijekom listopada održavaju brojne aktivnosti u suradnji s udrugama kako bi se upozorilo na potrebu redovitih pregleda i ranog otkrivanja ove bolesti.

Ovakva događanja su poziv svim institucijama, udrugama i pojedincima da se aktivno uključe u borbu protiv raka dojke! Jer, 90% oboljelih žena može se izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju!
 
 

Aktualnosti/događanja