clanak False

Otvorenje „Kabineta za tjelovježbu i dobar osjećaj“

28.02.2024.
U Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba danas je svečano otvoren „Kabinet za tjelovježbu i dobar osjećaj“, prvi i jedinstveni takav projekt u Hrvatskoj.

Kroz holistički pristup zdravlju u Kabinetu će se osim tjelovježbe održavati  predavanja, savjetovanja i poučavanja o zdravim životnim navikama, a provodit će ih educirani voditelji.

„Kabinet za tjelovježbu i dobar osjećaj“ otvoren je u sklopu Dnevne bolnice u kojoj je djetetu tijekom dana, kroz više sati omogućeno pružanje potrebnih dijagnostičkih i terapijskih postupaka, na način da nesmetano može nastaviti s uobičajenim životnim aktivnostima.

Uz pružanje usluga djetetu, rad Dnevne bolnice predviđa i podršku roditeljima odnosno skrbnicima djeteta. Svrha dnevne bolnice je u najvećoj mogućoj mjeri pospješiti funkcioniranje djeteta u obitelji, vršnjačkoj grupi, školi i njegovim ostalim ulogama u društvu, te razviti otpornost pri suočavanju sa stresom.

Otvorenje „Kabineta za tjelovježbu i dobar osjećaj“, kao mjesta sveobuhvatnog liječenja tijela, uma i duha hvalevrijedna je inicijativa koja će zasigurno pridonijeti poboljšanju duhovnog, fizičkog i mentalnog zdravlja pacijenata.

Svečanom otvorenju prisustvovali su pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, pomoćnica pročelnika za zdravstvo Mirela Šentija Knežević, u ime ministra i Ministarstva zdravstva Anita Milas-Anzić, hrvatski olimpijaš Ivica Kostelić, predsjednica Upravnog vijeća Poliklinike Gordana Keresteš, najuspješniji hrvatski gimnastičar Tin Srbić i članovi Muzeja sportskih ZGoda, pokretač Sportskih igara za mlade Zdravko Marić i članovi Rotary kluba 1242 Zagreb Ines Rožanić, Miljenko Mustapić i Radoslav Barišić.


Aktualnosti/događanja