clanak False

Najavljen program Zagreb Classic 2023. – vrhunska glazba pod vedrim nebom

02.06.2023.
I ovo ljeto Zagrepčani će od 21. lipnja do 1. srpnja, na Trgu kralja Tomislava, moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, u sklopu programa Zagreb Classic 2023., u organizaciji Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba. 

Program ovogodišnje glazbene manifestacije predstavili su danas gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. 

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako uspješna suradnja na brojnim projektima s Turističkom zajednicom doprinosi promociji te prepoznatljivosti Zagreba kao odredišta koje je posebice zanimljivo gostima i sugrađanima u području kulture. „Zagreb Classic na početku ljeta otvara niz kulturnih događanja za Zagrepčane te posjetitelje grada. Uz programe Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, orkestar Zagrebačke filharmonije, ansambl Zagrebačkih solista, i ostale domaće i strane ansamble, Zagreb Classic će i ove godine pružiti bez sumnje vrhunski doživljaj građanima grada Zagreba na otvorenoj pozornici u srcu grada kroz osam koncerata", rekao je te pozvao sve posjetitelje i sugrađane da se pridruže glazbenom spektaklu na otvorenom.  

Ovom prigodom, Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a je izjavila: „S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb koji je, iako bogat i ispunjen događanjima tijekom cijele godine, po mnogima možda najljepši upravo u ovim ljetnim mjesecima. Festival započinje u srijedu, 21. lipnja, na prvi dan ljeta i to s koncertom „San ljetne noći“ u organizaciji Hrvatske radiotelevizije"

Istaknula je da su svi programi, koje će uz izvođače iz Hrvatske izvoditi i glazbenici iz Italije, kao i dosadašnjih godina, otvoreni i besplatni za posjetitelje, a pojedini koncerti će se prenositi i na Hrvatskoj radioteleviziji. „Veseli me da ćemo i ove godine svi imati priliku uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi pod vedrim nebom, u divnom ambijentu i ugođaju Trga kralja Tomislava, a ovogodišnji Zagreb Classic završavamo svečanim koncertom u povodu obilježavanja 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji“, rekla je.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i Iva Hraste Sočo, intendantica HNK u Zagrebu, Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista te Ivana Kocelj s Hrvatske radiotelevizije. 

Cjelokupni program Zagreb Classic 2023. dostupan je ovdje.

Gradske vijesti - 2023.