clanak False

Nova igraonica u Dječjoj bolnici Srebrnjak

10.04.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je zajedno s malenom pacijenticom Katjom rezanjem vrpce otvorio novu igraonicu u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Projekt je uspješno realiziran uz pomoć Grada Zagreba, a na inicijativu humanitarne Udruge fra Mladen Hrkač. Cilj mu je bio oplemeniti bolnički prostor kako bi se najmlađima pružilo što ugodnije iskustvo dolaska u bolnicu i povratka u svakodnevnicu nakon završetka liječenja.

Jako sam zadovoljan zbog svih ovih nasmiješenih lica kojima sam okružen i velika mi je čast danas otvoriti ovu igraonicu i time započeti novo poglavlje ove najveće male bolnice u Hrvatskoj, istaknuo je gradonačelnik .

Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. sc. Boro Nogalo je naglasio kako je bitno da djeca koja dođu u bolnicu pregled obave u što opuštenijoj atmosferi i da se osjećaju kao da su doma. Osim stručnog aspekta liječenja, to svakako utječe na kraći boravak u bolnici. U tome nam uveliko pomažu volonteri Udruge fra Mladen Hrkač. Djeca i njihovi roditelji jako dobro reagiraju pa nam to najviše pomaže da svakodnevno ustrajavamo u namjeri da budemo što bolji u ovome poslu.

Inače, Udruga pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze u Zagreb na liječenje i njihovim obiteljima. Pružanje pomoći se, između ostalog, očituje u osiguravanja smještaja, prehrane, sufinanciranju troškova prijevoza te potpore u rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka.

Beskrajno sam zahvalan gradonačelniku i Gradu koji pruža potporu i pomaže najslabijima. Nadam se da se uskoro opet vidimo na otvorenju vanjskoga dječjeg igrališta bolnice, dodao je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Opremanje i adaptaciju igraonice je sufinancirao Grad Zagreb. Sredstva su osigurana na javnome natječaju za projekt Udruge – Omogućimo prijateljsko okruženje za oboljele. Grad je u projekt uložio 40 000 kuna, a njegova vrijednost je 104 000 kuna.

Gradske vijesti - 2019.