clanak False

Održana 22. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na temu uvođenja Riznice Grada Zagreba

05.04.2023.
Dana 05. travnja 2023. održana je 22. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba na temu uvođenja Riznice Grada Zagreba.

Zamjenica gradonačelnika i članica Gospodarsko-socijalnog vijeća Danijela Dolenec predstavila je odluke Vijeća navodeći da je na današnjoj sjednici dogovoren tijek glavnih faza implementacije projekta Riznice Grada Zagreba.

Nedavno je pokrenuta Inicijativa četiri grada, kojoj je temeljna ideja da veliki gradovi uče jedni od drugih u kontekstu važnih pitanja, a jedan od primjera upravo je i implementacija Riznice, gdje Zagreb može učiti i od Splita, i od Rijeke, i od Osijeka, pojašnjava zamjenica Dolenec. No, istovremeno je važno i napomenuti da je Grad Zagreb mnogo veći i složeniji sustav kojeg čine 340 proračunskih korisnika zbog čega je uvođenje Riznice veliki zahvat koji će trajati više godina.

Upravo zbog toga na današnjoj je sjednici predstavljena odluka da se izdvojeni modul Centralni obračun plaća pokrene ranije, s ciljem uvođenja u narednih godinu dana. "Namjera je Grada da se do polovice ove godine objavi natječaj i da do 2024. godine imamo implementirani Centralni obračun plaća što bi bio veliki iskorak",  dodala je Dolenec.

Trenutni predsjedavajući Gospodarsko-socijalnim vijećem Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog Holdinga i ZET-a, objasnio je da će se uvođenjem gradske Riznice ubrzati procesi koji su od interesa za Gradsku upravu, ali na kraju krajeva i za građane.

Današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća prisustvovao je i pročelnik nadležan za implementaciju gradske Riznice Dražen Lučanin koji je okupljene članove izvijestio o planu i dosadašnjim naporima koje Gradska uprava ulaže kako bi projekt Riznice što prije zaživio, a time i ubrzao mnoge procese od interesa za Grad, a samim time i za same građane.

 

Gradske vijesti - 2023.