clanak False

Osiguran izvanredni smještaj za zagrebačke beskućnike

09.02.2023.
Zbog iznimno hladnih i nepovoljnih vremenskih uvjeta, Grad Zagreb je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb od danas osigurao izvanredni smještaj za beskućnike (uz suhi obrok i topli napitak), u Ulici Grada Vukovara 235.
 
Na taj način osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj, pruža se  mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta.
Dežurstvo je organizirano od 19,00 navečer do 07,00 sati ujutro.

 
Podsjećamo kako je privremeni smještaj beskućnika osiguran u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u Velikoj Kosnici, te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije u Sesvetskom Kraljevcu. Ukupan kapacitet je 150 korisnika, a trenutno je slobodno 50-ak mjesta.
 
U svrhu osiguranja prehrane, beskućnici koji nisu obuhvaćeni uslugom privremenog smještaja, imaju pravo na prehranu u pučkoj kuhinji na lokacijama: Branimirova 35, Cerska 3 i Alfirevićeva 6 te u Župi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.
 
Pored prenoćišta i prehrane, Grad Zagreb osigurava financijska sredstva za rad dva dnevna boravka za beskućnike u organizaciji Udruge Dom i Udruge Pet plus.

Gradske vijesti - 2023.