clanak False

Otvoren novi kružni tok na križanju Nove ceste i Kranjčevićeve

29.08.2023.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su danas rekonstruirani kružni tok na raskrižju Nove ceste, Kranjčevićeve i Ulice Božidara Adžije na Trešnjevci.

„Ovaj projekt s dvostrukim rotorom je sigurnije prometno rješenje za ovo raskrižje od onog starog kružnog toka koji je stvarao određene probleme i gužve u prometu. Prije otvorenja rekonstruiranog raskrižja, jako su se teško uključivali vozači, posebice iz smjera Kranjčevićeve ulice“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Istaknuo da su u sklopu rekonstrukcije skraćeni pješački prijelazi tako da se brže mogu preći ceste sa svih strana raskrižja. „Vjerujem da će vozači biti zadovoljni novim inovativnim rješenjem s kružnim tokovima i novom regulacijom te da će biti puno protočnije kako za vozače tako i za pješake“, naglasio je gradonačelnik i dodao da su dovršeni gotovo svi ljetni radovi koji su bili u planu.

Uz izvedene radove na prometnici i oborinskoj odvodnji, izvedeni su i radovi na javnoj rasvjeti te su izgrađeni prometni otoci za sigurnije prometovanje kroz raskrižje, a krajobrazno uređenje slijedi na jesen kada budu povoljni uvjeti za sadnju.

Ukupna vrijednost radova je oko 200 tisuća eura bez PDV-a.

 

Gradske vijesti