clanak False

Počeo Animafest 2023

05.06.2023.
Sinoć je svečano otvoren 33.svjetski festival animiranog filma – Animafest u sklopu kojega će od 5. do 10. lipnja u kinima SC, Tuškanac i Ljetnoj pozornici Tuškanac, kao i kvartovskim kulturnim centrima biti prikazano mnoštvo umjetničkih animiranih filmova, uz brojna popratna događanja. Najznačajniji hrvatski filmski festival te jedan od vodećih festivala animacije u svijetu otvorila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec.

Zamjenica gradonačelnika istaknula je „Na 33. Animafest prijavilo se preko 1800 filmova, a u odabranom programu sudjeluje 400tinjak autora iz cijelog svijeta. Osim projekcija filmova u glavnim natjecateljskim kategorijama (kratko, studentsko, hrvatsko, dječje, dugometražno i natjecanje VR filmova) Animafest donosi bogati konferencijski program - od međunarodnog znanstvenog simpozija Scanner, koji obilježava 10 godina, do masterclassova, stručnih predavanja, prezentacija knjiga i izložbi.
Uz sve to, ovogodišnje izdanje Animafesta donosi nam i tematski program posvećen znanstvenoj fantastici, s filmovima koji umjetnički progovaraju o aktualnim raspravama o umjetnoj inteligenciji i budućnosti razvoja ljudske vrste.“
 
Čestitala je organizatorima, umjetnicima i animatorima koji ulažu svoju energiju i talent u stvaranje ovog festivala te pozvala sugrađane da se pridruže projekcijama i uživaju u djelima renomiranih umjetnika.
 

Gradske vijesti