clanak False

Potpisan dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zagreba

19.04.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama Grada Zagreba potpisali su danas dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se koeficijenti složenosti poslova radnih mjesta u gradskim dječjim vrtićima uvećavaju za 6%, s primjenom od 1. lipnja 2023.
 
Podsjećamo i da je krajem 2022. potpisan Kolektivni ugovor kojim je osnovica plaće u vrtićima porasla za 4.5%, te je uvedeno pravo na topli obrok u neto iznosu 500 kn/66 eura mjesečno. Uz to, u razdoblju od godine dana, gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje raspisat će natječaje za 550 radnih mjesta na neodređeno za odgojitelje, a sve jasličke skupine ekipirat će se s pomoćnim radnicima za njegu, skrb i pratnju.
 
Dio je to plana ove Gradske uprave da se osigura univerzalna dostupnost dječjih vrtića svoj djeci Grada Zagreba. Dva su osnovna načina za postizanje tog cilja: ulaganje u izgradnju vrtića i ulaganje u uvjete rada zaposlenika. Cilj ulaganjima u kvalitetne uvjete rada je osigurati da u gradskim vrtićima rade zadovoljne radnice i radnici, te privući nove odgojiteljice i odgojitelje s tržišta rada.
 
U ime sindikata, dodatak Kolektivnom ugovoru potpisale su Iskra Vostrel Prpić, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Božica Žilić, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, te Sanja Leilani Chambers, predsjednica Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske.
 
Potpisivanju dodatka Kolektivnom ugovoru je nazočila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Danijela Dolenec, koja je vodila proces pregovora u ime Grada.
 
 

Gradske vijesti - 2023.